Veilig mailen, chatten en bestanden delen

veilig maiel & chatten

Persoonsgegevens of gevoelige bedrijfsinformatie die in verkeerde handen terechtkomt: een scenario waar liever niemand aan denkt. Elke organisatie wil haar klanten en zichzelf datalekken besparen. Hoge boetes en (reputatie)schade liggen tenslotte op de loer. Ga dus op zoek naar een goede én gebruiksvriendelijke oplossing voor veilig mailen, chatten en bestanden delen.

Veilig mailen, chatten en bestanden delen

Er zijn de nodige oplossingen op de markt die het mogelijk maken om beschermd en veilig digitaal te communiceren. Omdat de meeste datalekken het gevolg zijn van menselijke fouten, is het belangrijk dat een dergelijk systeem kan waarschuwen voor onbedoelde missers, nog vóórdat het bericht beveiligd wordt verstuurd. Per ongeluk een bericht naar de verkeerde persoon versturen is dan zo goed als onmogelijk.

Geen doelwit voor hackers

Om de gegevens van klanten en hun relaties veilig te stellen heeft een dergelijk systeem bij voorkeur zelf ook geen toegang tot uw data. De leverancier ervan bezit dan niet de sleutels om versleutelde informatie weer te ontgrendelen. Alleen op deze manier kunnen eventuele datalekken worden uitgesloten, en is het bedrijf geen interessant doelwit voor hackers.

Extreem hoge beveiliging van persoonsgegevens

Maximale bescherming tegen datalekken is mogelijk als deze situaties gelden:

  • Volledige versleuteling van verbinding
  • Volledige versleuteling van data in opslag
  • Account is extra beschermd tegen hacken door zogenoemde ‘2e factor’ via sms of app
  • Alleen servers in de EU die voldoen aan de hoogste privacy- en veiligheidseisen
  • Niemand anders dan verzender en ontvanger kan bij de gevoelige gegevens
  • Maximale toegankelijkheid door cloud-opslag en back-ups op diverse locaties in EU

Regie hebben over persoonsgegevens

Het gaat dus om veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en regie houden. Met het juiste systeem voorkomt u menselijke fouten, zorgt u dat niemand – dus ook hackers niet – erbij kan, kunt u berichten terugtrekken en wordt er melding gemaakt van missers. Voor, tijdens en na het delen van de informatie houdt u de regie.

Meer weten over maximale beveiliging?

Neem contact op met Sunny Sharma, privacy-specialist Human Capital Scan:

sunny.sharma@hcscan.nl

06-10892795

www.humancapitalscan.nl